Snart dags för Vasaloppet

Vi har i flera år sagt att vi borde prova på att åka Vasaloppet men det har liksom inte blivit av. Andra saker har kommit i vägen, vi har inte anmält oss i tid och så vidare. Men i år så kommer vi att gå i fäders spår!När startskottet går där första söndagen i mars så kommer vi att vara där! Vi tror att vi är tillräckligt vältränade för att klara av det men lite pirrigt känns det allt. Nio mil på skidor är ingen barnlek, det förstår nog vem som helst. Det känns lite som det kan bli vårt största äventyr hitintills.

Mycket skidåkning
Det tog ju ett tag innan snön kom i år, men kom gjorde den i alla fall. Vi har åkt en hel massa skidor, och kommer att åka än mer fram tills det är dags, för att få in tekniken (och bättra på konditionen givetvis). Att åka skidor är ju riktigt roligt och som tur är finns det ett bra och välskött skidspår inte långt ifrån där vi bor. Största problemet är vallningen, som vi inte fått riktig kläm på ännu. Det är ju en hel vetenskap, men som tur är finns det ju vallningshjälp att få från vasaloppsarrangörerna när det väl är dags.

Vasaloppspaket
Vi har också hittat ett fint hotell i Leksand som erbjuder vasaloppspaket. Eller, i Leksand är inte riktigt sant, det ligger en liten bit därifrån, i Tällberg. Det heter Green Hotel och ligger väldigt fint till. Men skälet till att vi valde dem är inte för det fina läget, eller maten som sägs vara väldigt god, utan för att de erbjuder skräddarsydda vasaloppspaket, med transporter till startplatsen och mycket annat, så att vi slipper tänka på kringdetaljerna och kan koncentrera oss på det som är viktigt – Vasaloppet och skidåkning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *