Om oss & bloggen

Nu har du kommit till John och Ninni Jonssons blogg! Vi älskar äventyr och natur och tycker om att vandra och campa i fjällen och på andra ställen där spåren av människor är få. Här bloggar vi om vårt naturintresse, men också om annat som hör vardagen till. Vi är trots allt vanliga människor som har vanliga jobb, men så ofta vi kan försöker vi att komma ut i naturen. Det spelar ingen roll vilken årstid det är, vi tältar gärna på vintern också!

För oss är det viktigt att komma nära naturen. Vi vill leva med naturen, och det gör man bäst på platser där naturen inte har blivit påverkad av människan. Naturen är en stark kraft, men trots det är den svag mot människans metoder. Att uppleva den så som den ska vara, när den går sin egen väg och visar sin fulla kraft, det är något av det bästa som finns. Starka forsar, vidsträckta myrar, djupa skogar och klippiga berg – vi älskar alla äventyr naturen ger oss.

När vi inte är ute i naturen fixar vi mycket med vårt hus som vi håller på att renovera. Vi köpte det billigt som renoveringsobjekt och nu håller vi sakta men säkert på att förvandla det till vårt drömhem. Det är mycket jobb, men det är också väldigt roligt! Vi försöker att göra så mycket vi kan själva för att spara pengar. Huset ligger avskilt och vi har nära till naturen, och det var faktiskt läget som gjorde att vi föll för huset och bestämde oss för att köpa det.

Vi arbetar förstås också, John som receptionist på ett hotell och Ninni som bibliotekarie. Det blir med andra ord lite allt möjligt här på bloggen, från härliga naturupplevelser till bra boktips. Eftersom vi tycker om att leva enkelt när vi är i naturen delar vi också med oss av olika överlevnadstips och annat som kan vara bra att veta om man till exempel skulle gå vilse, som vad man kan äta i naturen och hur man bygger ett vindskydd.

Med de här orden vill vi hälsa er varmt välkomna till vår blogg, och vi hoppas att ni vill följa den!