Närmare naturen i huset

För naturälskare som oss skulle det vara svårt att bo i en lägenhet; vi skulle inte trivas helt enkelt. I ett hus kommer man mycket närmare naturen. Men trots det kan det alltid bli bättre och nu har vi kommit på precis vad vi ska göra. Vi ska skaffa oss ett uterum. Det kanske kan verka lite konstigt, som att gå handlingen i förväg med tanke på att vi fortfarande håller på med olika renoveringsarbeten på huset. Men ett hus kommer aldrig att bli helt färdigrenoverat. När man gjort klart det sista har det gått så lång tid att det man började med behöver ses över igen. Det är som ett alldeles eget litet kretslopp kan man säga.

Så vi ser ingen anledning med att vänta. Dessutom kommer vårt uterum inte att bli så dyrt. Det handlar inte om en jätteavancerad sak utan vi har valt ett med glas som inte är så väldigt väl isolerat. Det kommer inte att kunna användas under vintern, men väl under vår, sommar och höst. Dessutom är glaspartierna skjutbara så att det går att öppna upp på sommaren. Perfekt, tycker vi. Dessutom planerar vi också att bygga en veranda i anslutning till uterummet så att skillnaden mellan ute och inne på sommaren (när glaspartiet mot verandan är öppet) blir flytande. Vi tror att det kommer att bli helt fantastiskt.

Det kommer alltså att hända mycket med huset nu i sommar. Mycket att göra – förutom olika renoveringsarbeten uterummet (som vi inte bygger själva) och dessutom en veranda (som vi kommer att bygga själva). Vi kommer nog inte att få så mycket tid över i sommar men det hela är som en investering i framtiden. Nästa sommar kommer vi att kunna njuta fullt ut av vårt hus (förutom enstaka mindre renoveringsarbeten). Det hoppas vi i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *