Det är viktigt att trivas i hemmet

Vi har varit ute och rest större delen av sommaren. Först bar det av till svenska fjällen för att vandra och sedan vände vi tvärt och åkte ner söderut (ända till Italien) för att gå på bergiga stigar som stupar rakt ner mot havet.

När vi kom hem igen kände vi båda två att det var dags att rusta upp huset. Vi har skrivit om det här förut…vi vet, men vi är helt enkelt sådana personer som alltid tycker om att ha nya projekt att sätta tänderna i.

Först ska vi fixa värmen

Vi satte oss ner vid köksbordet och skrev en lista på saker som vi vill göra om här hemma. Sovrummet är en viktig punkt. Först och främst så vill vi måla om väggarna. Vad tror ni om grönt? När man läser på nätet så rekommenderar många att man ska satsa på vitt eller grått, men vi är mer intresserade av att ta in ”naturen” i huset och tror att grönt kommer att skapa en väldigt harmonisk känsla.

Innan vi sätter igång med sovrummet ska vi uppdatera värmesystemet i huset. Det är inte ett lika roligt projekt, men ack så nödvändigt. Vår värmepump har nämligen börjat krångla. När vi kom tillbaka från vår vandring i Italien hade den stannat helt! Tur att det var förhållandevis varmt väder ute då. Vi har en luftvattenvärmepump, men ska kanske byta till bergvärme. En installatör kommer hit under veckan och hjälper oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *